Під модним гаслом «реформа» - не четвертуйте Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного!


      Вельмишановні очільники держави Україна: пане Президенте Петре Олексійовичу , пане Голово Верховної Ради Андрію Володимировичу, пане Прем’єр-міністре Володимире Борисовичу, Вам відомо, що від початку військової агресії Російської Федерації проти України 283 випускники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного нагороджені різними державними відзнаками, 8 з них – Герої України. На превеликий жаль, 63 вихованці Академії загинули у боротьбі з московським окупантом. Вічна їм Слава!
      Ініційована реформа Академії призведе до знищення цієї системно-комплексної потужної української військової інституції. Адже заплановане перенесення підготовки кадрових офіцерів – танкістів до Харкова, артилеристів – до Сум, саперів – до Кам’янець-Подільського (у Львові Міноборони має намір на базі Академії створити лише інститут для навчання майбутніх офіцерів з морально-психологічного фаху) – це, вибачте, розпанахування, роздирання єдиного з великим науковим, навчально-методичним і виховним досвідом, інтелектуальної багатого, патріотично наснаженого українського вищого навчального закладу. До такої науково-навчальної потуги довелося торувати важкий шлях. Крім отримання потрібних у сучасній війні військових знань, Академія, саме тому, що вона розташована у багатому культурно-мистецькому Львові, є джерелом формування у молодих людей з різних регіонів – майбутніх офіцерів – української національної ідентичності. Ім’я видатного українського гетьмана Петра Сагайдачного, яким названо Академію сухопутних військ, також морально-психологічно воює, захищає український люд, їхню землю від  цинічних московських ворогів.
     Четвертування Академії, вибачте за такий вислів, але він найбільш повно характеризує задуману реформу, призведе до руйнування глибинного національного потенціалу, бо створюватиме передумови для консервування регіональної ідентичності, яка ще досі переважає у деяких регіонах; її негативні наслідки очевидні.    
    Пане Президенте, пане Голово Верховної Ради, пане Прем’єр-міністре, не піддавайтеся впливові недалекоглядних в українській справі радників-порадників, різних нашіптувачів, на кшталт В. Медведчука, а прислухайтеся до здорового глузду мудрих людей, які підписали петицію під назвою «Проти знищення Національної академії сухопутних військ».

     Нам усім пора для України жить! На поталу московським катам більш себе не дамо! Слава Україні! Вічна слава Героям Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, душі яких з Небесних висот благають зберегти, не руйнувати, а розвивати їхню Альма-матер.

Коментарі